Frequently Asked Questions​

10 Verbluffende Weetjes Over Overijssel Die Je Zullen Verrassen

Provincie Overijssel

Duik in de fascinerende geschiedenis en cultuur van Overijssel en ontdek enkele verrassende feiten over deze prachtige Nederlandse provincie.

Welke plek moet je bezoeken in Overijssel?

Overijssel is een provincie met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een levendige cultuur. Om u een idee te geven van wat Overijssel zo bijzonder maakt, hebben we 10 leuke en verrassende weetjes over deze charmante provincie verzameld:

De 10 leukste tips

01.

Overijssel was ooit een deel van het historische gewest Oversticht, wat letterlijk "het gebied aan de overkant" betekent.

02.

De provincie telt drie Hanzesteden: Zwolle, Kampen en Deventer. Deze steden waren lid van het Hanzeverbond, een samenwerkingsverband tussen handelssteden in de late middeleeuwen.

03.

Giethoorn, ook wel bekend als het "Venetië van het Noorden", is een pittoresk dorp in Overijssel waar de meeste huizen alleen per boot bereikbaar zijn.

04.

Giethoorn, ook wel bekend als het "Venetië van het Noorden", is een pittoresk dorp in Overijssel waar de meeste huizen alleen per boot bereikbaar zijn.

05.

Overijssel heeft vijf nationale landschappen: het groene Salland, de IJsseldelta, de Weerribben-Wieden, de Twentse landgoederen en de Vechtdal Overijssel.

06.

De provincie is de thuisbasis van het grootste moerasgebied van Noordwest-Europa, Nationaal Park Weerribben-Wieden, waar je kunt genieten van unieke flora en fauna.

07.

Het Overijsselse dorp Staphorst staat bekend om zijn traditionele klederdracht en karakteristieke groene en blauwe boerderijen met felgekleurde luiken.

08.

In het dorpje Ootmarsum, ook wel het "Siepelstadje" genoemd, wordt de oude Twentse cultuur en traditie in ere gehouden met jaarlijkse evenementen zoals de "Siepelmarkten" en de "Kunst in Ootmarsum" kunstmarkt.

09.

De provincie heeft een rijk textielverleden, met Enschede als centrum van de Twentse textielindustrie in de 19e en 20e eeuw.

10.

Overijssel is een fietsparadijs met meer dan 6.000 kilometer aan fietsroutes die u door prachtige landschappen, langs historische steden en pittoreske dorpen leiden.

Ontdek de Magie van deze Unieke Provincie

De kaart van Overijssel onthult de diversiteit en rijkdom van deze fascinerende provincie. Met zijn levendige steden, schilderachtige dorpen, uitgestrekte natuurgebieden en historische bezienswaardigheden biedt Overijssel een scala aan mogelijkheden voor een onvergetelijke reis. Bestudeer de kaart en laat je leiden door de magie van Overijssel, waar je nieuwe ervaringen en verborgen schatten op elke hoek zult vinden.

Overijssel Toerisme: Uw Gids naar het Hart van Nederland

Meld je aan voor onze niejuwsbrief